با زیتون کبابی لوراس می توانید بینایی خود را تقویت کنید

زیتون یونانی کالاماتا یکی از معروف ترین گونه های زیتون در جهان است. زیتون های بنفش قرمز تیره و جذاب در نزدیکی دریای ایونی در منطقه کالاماتا در جنوب یونان رشد می کنند. 

اشکال مختلفی از این زیتون کبابی لوراس وجود دارد، اما اغلب در آب نمک و سرکه شراب قرمز یافت می شوند.

به دلیل خواص طبیعی و فرآیند ترکی طعمی نرم، میوه ای و در عین حال کمی تلخ دارند. زیتون کالاماتا بسیار بزرگ است. تولیدکنندگان اغلب زیتون کالاماتا را با مواد مختلفی مانند پنیر فتا پر می کنند.

مواد مغذی موجود در زیتون و به طور دقیق تر مقدار مواد، بسته به نوع زیتون و روش پخت متفاوت است. بیشتر زیتون ها کالری کمی دارند اما نمک زیادی دارند.

در زیر مواد مغذی موجود در 34 گرم زیتون سیاه و سبز آورده شده است.

زیتون منبع عالی ویتامین E است که توانایی خنثی کردن رادیکال های آزاد در بافت چربی را دارد. به ویژه هنگام کار با چربی های تک غیراشباع پایدار موجود در زیتون، ویتامین E می تواند فرآیندهای سلولی را ایمن تر کند.

اگر DNA سلولی آسیب ببیند، می تواند جهش یافته و سرطانی شود. مطالعات نشان داده اند که رژیم غذایی غنی شده با زیتون و روغن زیتون منجر به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ می شود، تقریباً به اندازه رژیم غذایی غنی از روغن ماهی.

زیتون سیاه محتوای آهن بالایی دارد. آهن برای تولید انرژی ضروری است. بخشی ضروری از آنزیم ها از جمله پراکسیداز آهن، کاتالاز آهن و آنزیم های سیتوکروم است.

از تولید کارنیتین، که یک اسید آمینه غیر ضروری برای چربی سوزی است، پشتیبانی می کند. مقدار کافی آهن عملکرد صحیح سیستم ایمنی را تضمین می کند. کمبود آهن منجر به کمبود اکسیژن در بدن، ضعف و حتی احساس سرما می شود.

زیتون منبع خوبی از آنتی اکسیدان ویتامین E است و همچنین حاوی مقادیر کمی از مواد معدنی آنتی اکسیدانی مانند سلنیوم و روی است.

با این حال، این محتوای فیتونوترینت زیتون است که آن را به یک غذای منحصر به فرد غنی از آنتی اکسیدان تبدیل می کند.

احتمالا بهترین فیتونوترینت آنتی اکسیدانی موجود در زیتون اولئوروپئین است. اولئوروپئین منحصراً در زیتون یافت می شود و نشان داده شده است که از بسیاری جهات به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. 

نشان داده شده است که مصرف اولئوروپین اکسیداسیون کلسترول LDL را کاهش می دهد، اکسید نیتریک (یک مولکول فعال حاوی اکسیژن) را کاهش می دهد.

چندین نشانگر استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و به محافظت از سلول های عصبی در برابر آسیب های ناشی از اکسیژن کمک می کند.